Ανοδος λόγω τραπεζών στη Wall Street

Ανοδος λόγω τραπεζών στη Wall Street

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη άνοδο σημείωσε χθες η Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας των «προβληματικών τραπεζών» στις ΗΠΑ, που εμφανίζονται μειωμένες για πρώτη φορά από το 2006. Παράλληλα, οι επενδυτές προσδοκούν πως η Federal Reserve θα προχωρήσει σε νέα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας. Ετσι, μέχρι αργά το βράδυ, οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο σε ποσοστό άνω του 2%. Σε ό,τι αφορά τον χρυσό, σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ, φθάνοντας το πρωί στα 1.911,46 δολάρια η ουγγιά για να υποχωρήσει, πάντως, αργότερα στα 1.855 δολάρια η ουγγιά, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε τοποθετήσεις με μεγαλύτερη ανάληψη κινδύνου.

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η αποκατάσταση της προσφοράς από τη Λιβύη θα είναι μια μακρά διαδικασία. Ετσι, το αργό ΗΠΑ εκινείτο από την αρχή της συνεδρίασης σε επίπεδα γύρω από τα 85 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent, που μία μόλις ημέρα πριν είχε σημειώσει αισθητή πτώση λόγω των εξελίξεων στη Λιβύη και στην προσδοκία για ανάκαμψη της παραγωγής της, ενισχύθηκε εκ νέου, κυμαινόμενο σε επίπεδα γύρω στα 109 δολάρια το βαρέλι. Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με άνοδο έκλεισαν τα σημαντικότερα, με τον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου να κλείνει ενισχυμένος κατά 0,67%, τον DAX της Φρανκφούρτης να κλείνει με άνοδο 1,07% και τον CAC 40 με άνοδο 1,08%. Με άνοδο 0,91% και 0,77% αντιστοίχως έκλεισαν, άλλωστε, και οι πανευρωπαϊκοί δείκτες FTSE Eurotop 100 και FTSE Eurofirst.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή