Ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου η Αγκελα Μέρκελ

Ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου η Αγκελα Μέρκελ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη θέση για μία ακόμη φορά βρίσκεται η Αγκελα Μέρκελ στη φετινή λίστα του Forbes, στην οποία επιλέχθηκαν οι 100 ισχυρότερες γυναίκες στον πλανήτη με κριτήριο όχι μόνο τη δύναμή τους, αλλά το εύρος της επιρροής τους και το εκτόπισμα των αποφάσεών τους. Πάντως, φαίνεται πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεσπόζει στις επιλογές του Forbes. «Η Γερμανίδα καγκελάριος ηγείται μιας πραγματικά παγκόσμιας οικονομίας στην Ευρώπη και θεωρείται η αδιαμφισβήτητη ηγέτις της Ευρωπαϊκής Ενωσης», επισημαίνει το οικονομικό / επιχειρηματικό περιοδικό. «Αν και η Γερμανία ευημερεί και η ανεργία υποχωρεί, η κ. Μέρκελ πρέπει να αντιμετωπίσει την αποδυνάμωση της στήριξης των ψηφοφόρων της, καθώς και να ελέγξει την κρίση στην Ευρωζώνη».

Η 57χρονη πολιτικός καταλαμβάνει για πέμπτη φορά την πρώτη θέση, αρχής γενομένης από το 2006 και μέχρι σήμερα, με μόνη διακοπή το 2010. Πέρυσι, το Forbes την είχε τοποθετήσει στην τέταρτη θέση, με την Μισέλ Ομπάμα στην πρώτη, μετά την Αϊρίν Ρόζενφελντ, επικεφαλής της Κraft, και την Οπρα Γουίνφρεϊ στην τρίτη θέση. Στη φετινή κατάταξη την κ. Μέρκελ ακολουθεί η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και η Ντίλμα Ρουσέφ, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας. Είκοσι εννέα από τις εκατό ισχυρότερες γυναίκες της γης δραστηριοποιούνται στις επιχειρήσεις και οκτώ είναι πολιτικοί, ενώ επίσης εκπροσωπούνται στον κατάλογο τραπεζίτες, διασημότητες από τον χώρο του θεάματος και δισεκατομμυριούχοι.

Στην πρώτη δεκάδα συναντάμε γνωστά πρόσωπα με διεθνές επιχειρηματικό κύρος, όπως η Ιντρα Νούι, διευθύνουσα σύμβουλος της PepsiCo (4η), η γενική διευθύντρια του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ (5η) και η Αϊρίν Ρόζενφελντ (10η). Στην 6η θέση εμφανίζεται η Μελίντα Γκέιτς, ως συνιδρύτρια και συμπρόεδρος του φιλανθρωπικού οργανισμού Bill and Melinda Gates Foundation, ενώ στην όγδοη τοποθετείται η Κριστίν Λαγκάρντ με τη νέα της ιδιότητα ως γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή