Οργασμός ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων σε Μαρόκο, Νιγηρία, Ν. Αφρική

Οργασμός ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων σε Μαρόκο, Νιγηρία, Ν. Αφρική

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο της ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες η Αφρική, καθώς σύμφωνα με σχετική έρευνα της Mckinsey Global Institute, αυτήν την περίοδο οι διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες κατασκευάζουν συνολικά 190 νέες μονάδες συνολικής χωρητικότητας 37.000 δωματίων, με δημοφιλέστερους προορισμούς το Μαρόκο, τη Νιγηρία και τη Νότιο Αφρική. Μεταξύ των ομίλων που επενδύουν στην αφρικανική ανάπτυξη, περιλαμβάνονται η Hilton Worldwide, η Marriott International και η Rezidor Hotel. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πραγματικό ΑΕΠ της Αφρικής αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 5% κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ συνολικά το 2008, η αξία του ΑΕΠ της ηπείρου άγγιξε το 1,6 τρισ. δολάρια, ποσό ισοδύναμο με το ΑΕΠ χωρών, όπως η Βραζιλία, ή η Ρωσία.

Μεταξύ των νέων μονάδων περιλαμβάνεται το θέρετρο Jawhar Resort, στο Μαρακές του Μαρόκου, που αναπτύσσεται από την ξενοδοχειακή αλυσίδα Mont -Carlo SBM, σε συνεργασία με τον όμιλο ακινήτων Aerium Atlas Management. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 137 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Ταξιδίων, ο τουρισμός προς τις χώρες της Αφρικής, αναμένεται να αυξηθεί σε ποσοστό άνω του 50% από το 2010 έως το 2020, τη στιγμή που οι καταναλωτικές δαπάνες, που σήμερα εκτιμώνται σε 860 δισ. δολάρια ετησίως, θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ηδη φέτος, σύμφωνα με την African Development Bank, υπολογίζεται ότι πάνω από δέκα χώρες της Αφρικής θα αναπτυχθούν με ρυθμό άνω του 7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή