Ουρανοξύστης 610 μέτρων σχεδιάζεται στο Σικάγο

Ουρανοξύστης 610 μέτρων σχεδιάζεται στο Σικάγο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τη διαφαινόμενη οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ, ο ιδιωτικός τομέας φαίνεται πως αγνοεί προς το παρόν τις όποιες ανησυχίες εκφέρονται για τις προοπτικές της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Ετσι, ο όμιλος International Property Developers ανακοίνωσε, πρόσφατα, σχέδια για την κατασκευή ενός σύνθετου συγκροτήματος γραφείων, κατοικιών, ξενοδοχείων κι εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο του Σικάγου, μια επένδυση, το συνολικό ύψος της οποίας θα ανέλθει σε 3,5 δισ. δολάρια, ή περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο είναι οι φιλοδοξίες για το ένα εκ των κτιρίων που θα ενσωματώνονται στο έργο. Ο συγκεκριμένος πύργος γραφείων 120 ορόφων θα εκτείνεται σε ύψος 610 μέτρων. Το έργο, εφόσον επιτευχθεί, θα αναδείξει το κτίριο ως το υψηλότερο των ΗΠΑ, ξεπερνώντας τον Willis Tower (πρώην Sears Tower), επίσης στο Σικάγο, αλλά και ένα από τα νέα κτίρια που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο στο πρώην World Trade Center της Νέας Υόρκης. Πάντως, η επένδυση της International Property Developers αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάφορες φάσεις κατά τα επόμενα 10 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή