Ανοδος λόγω Fed και εξελίξεων σε Αθήνα

Ανοδος λόγω Fed και εξελίξεων σε Αθήνα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη άνω του 2% κατέγραφαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω του κλίματος αισιοδοξίας που επικρατούσε λόγω των θετικών δηλώσεων του προέδρου της Fed Μπεν Μπερνάνκι την Παρασκευή για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και λόγω της συμφωνίας συγχώνευσης των Alpha Bank και Eurobank. Ανοδο 2,39% και 2,16% κατέγραψαν ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης και ο CAC 40 του Παρισιού, αντίστοιχα, ενώ με κέρδη άνω του 2% ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση και οι βασικοί δείκτες της Μαδρίτης, του Μιλάνου και της Λισσαβώνας. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Ανάλογο κλίμα επικρατούσε και στις ΗΠΑ, με τους δείκτες της Wall Street να ενισχύονται άνω του 1,5%, λαμβάνοντας ώθηση από τη θετική έκθεση καταναλωτικών δαπανών αλλά και των χαμηλότερων του αναμενόμενου οικονομικών επιπτώσεων από το πέρασμα του τυφώνα Αϊρίν. Μεγάλη άνοδο παρουσίαζαν οι μετοχές του τραπεζικού και ασφαλιστικού κλάδου.

Η τιμή του χρυσού υποχωρούσε κάτω από τα 1.790 δολάρια η ουγγιά, ενώ η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχυόταν περίπου κατά 2%, στα 87,1 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή