Ανοδικά η Ευρώπη, πιέσεις στη Wall

Ανοδικά η Ευρώπη, πιέσεις στη Wall

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν χθες για δεύτερη συναπτή ημέρα τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα κέρδη των κλάδων τραπεζών και βασικών υλών αντιστάθμισαν τη διπλή απογοήτευση από τα οικονομικά στοιχεία ΗΠΑ και Ευρωζώνης. Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε ενισχυμένος κατά 1%, στις 230,64 μονάδες, ενώ από τους εθνικούς δείκτες ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε κατά 2,7% υψηλότερα, ο Dax της Φρανκφούρτης κατά 0,5% χαμηλότερα, ενώ ο CAC-40 του Παρισιού με οριακά κέρδη.

Αντίστροφη πορεία ακολούθησε η Γουόλ Στριτ, που πάντως κινήθηκε με διακυμάνσεις στη διάρκεια της ημέρας. Οριακή πτώση κατέγραφε ο Standard & Poor’s 500 λίγο πριν από το κλείσιμο, έχοντας υποχωρήσει ώς και κατά 1,2%. Πτώση σημείωνε και ο Dow Jones. Το ευρώ είχε απώλειες, σε αντίθεση με το γιεν, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε νομίσματα που θεωρούνται πλέον ασφαλέστερα. Μια ημέρα μετά τη δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ότι η Τράπεζα επανεξετάζει τις εκτιμήσεις της για τους πληθωριστικούς κινδύνους, το κοινό νόμισμα κατέγραφε πτώση περίπου 0,5% έναντι του δολαρίου, στα 1,4421. Τέλος, η απειλή νέας τροπικής καταιγίδας, οι φόβοι για την επάρκεια της βενζίνης και οι προσδοκίες διατήρησης των χαμηλών επιτοκίων της Fed ώθησαν την τιμή του Brent στα υψηλά μηνός, ώς και στα 114,25 δολάρια το βαρέλι, και εκείνη του αργού της Νέας Υόρκης πάνω από τα 88,60.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή