Δεν ικανοποίησε τη Wall Street η Fed

Δεν ικανοποίησε τη Wall Street η Fed

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στα περισσότερα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), τα οποία δημοσιοποιήθηκαν αργά χθες.

Σύμφωνα με αυτά, η Τράπεζα είναι ανοιχτή στην πιθανότητα νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας, μόνον όμως στην περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί. Λόγω της Fed, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε έως τα 1,2213 δολάρια, επίπεδα που αποτελούν τα χαμηλότερα της τελευταίας διετίας.

Χθες, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με μικρή απώλεια 0,1% στις 255,59 μονάδες. Την Τρίτη είχε σημειώσει άνοδο για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα λόγω τόνωσης της μεταποίησης σε Ιταλία και Βρετανία.

Στη Ν. Υόρκη μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed σημειώθηκε πτώση. Οι επενδυτές απογοητεύθηκαν γιατί ανέμεναν κάποια ένδειξη για περαιτέρω μέτρα αναθέρμανσης. Ο S&P 500 πριν από το κλείσιμο είχε κάμψη κατά 0,35% στις 1.336,82 μονάδες, ενώ ο Dow Jones κατά 0,91% στις 12.537,90 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή