Με αργούς ρυθμούς η ανάκαμψη στις ΗΠΑ

Με αργούς ρυθμούς η ανάκαμψη στις ΗΠΑ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημάδια επιβράδυνσης κατέγραψε η πορεία ανάκαμψης της αγοράς γραφείων των ΗΠΑ, όπως προέκυψε από σχετικά στοιχεία της Reis Inc. Συγκεκριμένα, κατά το δεύτερο τρίμηνο, τα κενά γραφεία μειώθηκαν κατά 384.000 τ.μ., μέγεθος που ναι μεν παραμένει θετικό, αλλά είναι και το μικρότερο που σημειώνεται εδώ και ένα χρόνο. Εστω κι έτσι βέβαια, πρόκειται για το έκτο διαδοχικό τρίμηνο, κατά το οποίο περιορίζεται το μέγεθος των κενών γραφειακών χώρων. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, η συνολική επιφάνεια των κενών γραφείων είχε περιοριστεί κατά 540.000 τ.μ., καθώς για μία ακόμα φορά μισθώθηκαν περισσότερα γραφεία, σε σχέση με εκείνα όπου σημειώθηκαν αποχωρήσεις.

Πάντως, ο δείκτης διαθεσιμότητας κενών γραφείων διαμορφώθηκε σε 17,2% και παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, αλλά ήταν χαμηλότερος σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όταν είχε ανέλθει σε 17,5%. Οι αναλυτές, βέβαια, δεν είναι πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς στο υπόλοιπο του έτους, καθώς η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ παραμένει αναιμική, όπως προκύπτει και από τη μικρή αύξηση των νέων θέσεων εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή