Μείωση χορηγίας και για τη βασιλική οικογένεια του Χουάν Κάρλος της Ισπανίας

Μείωση χορηγίας και για τη βασιλική οικογένεια του Χουάν Κάρλος της Ισπανίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περικοπές και για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Ο Ισπανός μονάρχης Χουάν Κάρλος και ο πρίγκιπας διάδοχος Φελίπε ανακοίνωσαν ότι θα μειώσουν τη χορηγία που λαμβάνουν κατά 7%. Οι νέες αποδοχές του Χουάν Κάρλος θα είναι 272.000 ευρώ τον χρόνο και του διαδόχου Φελίπε 131.000 ευρώ, ενώ ο ετήσιος προϋπολογισμός για τη βασιλική οικογένεια ανέρχεται σε 8,3 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 2% σε σχέση με το 2011.

Χθες για πρώτη φορά ο νέος κεντρικός τραπεζίτης της Ισπανίας, Λουίς Μαρία Λίντε, δήλωσε ότι όσες τράπεζες δεν είναι βιώσιμες «θα αντιμετωπίσουν μια ομαλή διαδικασία αναδιάρθρωσης ή εκκαθάρισης».

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει «απολύτως κανένα σχέδιο» για το κλείσιμο τράπεζας. Εν τω μεταξύ, η ισπανική κυβέρνηση συμφώνησε χθες με τη φινλανδική να της πληρώσει 770 εκατομμύρια ευρώ ως εγγύηση για το μερίδιο που θα καταβάλει η δεύτερη για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών.

Ανακεφαλαιοποίηση

Η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει το αμερικανικό παράδειγμα και να επανακεφαλαιοποιήσει υποχρεωτικά τις προβληματικές ευρωπαϊκές τράπεζες με περίπου 700 δισ. ευρώ, εφόσον επιθυμεί να τερματίσει την τραπεζική κρίση, δήλωσε χθες ο αναπληρωτής διευθυντής χρηματοοικονομικών υποθέσεων του ΟΟΣΑ, Αντριαν Μπλούντελ-Βινιάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή