Συνεχίζεται η υποχώρηση του ευρώ

Συνεχίζεται η υποχώρηση του ευρώ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα υψηλά δύο εβδομάδων αναρριχήθηκαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα καλύτερα των αναμενομένων κέρδη που ανακοινώθηκαν εκατέρωθεν του Ατλαντικού και τα στοιχεία για απρόσμενη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν τις ανησυχητικές, για τους επενδυτές, δηλώσεις της Αγκελα Μέρκελ περί ευρώ νωρίτερα. Αντιθέτως, το ευρώ υποχώρησε κατά 0,3% ως προς το δολάριο, στα 1,2255, και στο ναδίρ τριάμισι ετών ως προς τη στερλίνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,2%, στις 1.053,70 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Ιουλίου. Από τους επιμέρους εθνικούς δείκτες, ο FTSE 100 του Λονδίνου κατέγραψε ράλι, κλείνοντας κατά 1% υψηλότερα, στις 5.685,77 μονάδες. Ο DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε κατά 1,62% υψηλότερα, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού με κέρδη 1,84%. Τις χαμηλότερες επιδόσεις είχαν τα χρηματιστήρια του Μιλάνου και της Μαδρίτης, με κέρδη μόλις 0,4% και 0,5%, αντίστοιχα. Στη Γουόλ Στριτ, ο δείκτης S&P 500 άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαΐου, με άνοδο 0,79% λίγο πριν από το κλείσιμο. Ο Dow Jones ενισχυόταν την ίδια ώρα κατά 0,84%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή