Στα χαμηλά 9μήνου η ανεργία στη Βρετανία

Στα χαμηλά 9μήνου η ανεργία στη Βρετανία

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προετοιμασίες του Λονδίνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνέβαλαν στην τόνωση της προσωρινής απασχόλησης. Ετσι η ανεργία υποχώρησε στη Βρετανία στο χαμηλό εννέα μηνών το προηγούμενο τρίμηνο, που έληξε τον Μάιο. Συγκεκριμένα, η ανεργία διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου στο 8,1%, έναντι του 8,3% που είχε καταγράψει στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, ONS. Ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 65.000, στα 2,58 εκατ., σηματοδοτώντας το χαμηλότερο επίπεδο από το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2011. Αντίστοιχα, ο αριθμός των απασχολουμένων στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 181.000 άτομα, στα 29,354 εκατ., επίδοση που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση σε δύο έτη. Ο ONS ανέφερε ότι η ενίσχυση της απασχόλησης και η υποχώρηση της ανεργίας ήταν πιο ορατή στην περιοχή του Λονδίνου, γεγονός που αποδίδεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, από τις 27 Ιουλίου. Η κυβέρνηση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία θέσεων εργασίας από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό των περίπου 700.000 θέσεων που θα περικόψει από τον δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας που ακολουθεί.

Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η ζήτηση για τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 320.000 άτομα θα επισκεφθούν το Λονδίνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο συντελεστής πληρότητας του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του έτους μέχρι τον Μάιο έφτασε στο 78%, σηματοδοτώντας το υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των 31 κορυφαίων ευρωπαϊκών πόλεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της STR Global. Εκτός αυτού, κατέλαβε την πέμπτη θέση στη μέση τιμή ανά βραδιά, πίσω μόνο από τη Γενεύη, το Παρίσι, τη Ζυρίχη και το Τελ Αβίβ. Πάντως, οι αναλυτές της αγοράς εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης των εσόδων μετά τους Αγώνες, γεγονός που αποδίδεται στη μεγάλη αύξηση του αριθμού των δωματίων. Περίπου 7.000 δωμάτια αναμένεται να προστεθούν φέτος, σηματοδοτώντας ενίσχυση 6,7% στα 114.000, σύμφωνα με την Jones Lang LaSalle Hotels. Ο αριθμός των δωματίων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω και το 2013, κατά 4,8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή