Υπερτιμημένες οι κατοικίες στη Σουηδία κατά το ΔΝΤ

Υπερτιμημένες οι κατοικίες στη Σουηδία κατά το ΔΝΤ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή μείωση κατέγραψαν τον Ιούνιο οι τιμές των κατοικιών στη Σουηδία, σύμφωνα με τον δείκτη KTH Housing της Valuegard. Συγκεκριμένα, οι τιμές των διαμερισμάτων υποχώρησαν κατά 1,3% έναντι του Μαΐου, ενώ εκείνες των μονοκατοικιών μειώθηκαν σε ποσοστό 0,4%. Πάντως, η Valuegard ανέφερε ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας, καθώς η μείωση αυτή από τον Μάιο στον Ιούνιο είναι ένα είδος «παράδοσης» που συμβαίνει κάθε χρόνο στη Σουηδία, ενώ η φετινή υποχώρηση ήταν ελάχιστα μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ετών.

Εστω κι έτσι, δεν είναι εύκολο να κοπάσουν οι «φωνές» για υπερτιμημένες κατοικίες στη σκανδιναβική χώρα, άποψη που έχουν εκφράσει πρόσφατα τόσο το ΔΝΤ όσο και ο ΟΟΣΑ, με αφορμή την ιδιαίτερη ανθεκτικότητα, που έχουν επιδείξει οι αξίες των κατοικιών, παρά την κρίση χρέους της Ευρωζώνης κι ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι τιμές αυξάνονταν με σταθερό ρυθμό, παρά το γεγονός ότι σε άλλες χώρες, ιδίως από το 2008 και μετά, οι τιμές ακολουθούσαν αντίθετη πορεία. Θετικό, πάντως, είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, η πορεία των τιμών στη Σουηδία είναι σταθεροποιημένη, χωρίς νέες αυξήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή