Σταθεροποιητικές τάσεις στον χρυσό

Σταθεροποιητικές τάσεις στον χρυσό

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σταθεροποιητικές τάσεις κινήθηκε χθες η τιμή του χρυσού στις αγορές, οδεύοντας πάντως προς τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη του τελευταίου μήνα, εν αναμονή νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ μετά την ομιλία του προέδρου της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, στο αμερικανικό Κογκρέσο την Τρίτη, και παρά την απουσία συγκεκριμένων δεσμεύσεων προς αυτήν την κατεύθυνση. Η τιμή spot υποχωρούσε οριακά το μεσημέρι, στα 1.579,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ στα προθεσμιακά συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου κατέγραφε πτώση 80 σεντς, στα 1.579,60 δολάρια η ουγγιά.

Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η αγορά χρυσού κυριαρχείται πλέον από βραχυπρόθεσμους επενδυτές που αγοράζουν και πωλούν σχετικώς μικρές ποσότητες με μικρές διακυμάνσεις της τιμής, της τάξης των 32 δολαρίων αυτή την εβδομάδα. Τα κέρδη του πολύτιμου μετάλλου είναι δύσκολο να διατηρηθούν, καθώς η φυσική ζήτηση από τη μεγάλη καταναλώτρια Ινδία και το ενδιαφέρον για διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) χρυσού υποχωρούν. Στην Ινδία ιδιαιτέρως, όπου η κατάρρευση της ρουπίας διατηρεί τις τιμές κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ, οι εισαγωγές χρυσού έχουν συρρικνωθεί κατά 50% από τις αρχές του έτους και αναμένεται περαιτέρω πτώση τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή