Ισπανικός τυφώνας έπληξε τις αγορές

Ισπανικός τυφώνας έπληξε τις αγορές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισπανικός τυφώνας έπληξε τις αγορές, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι η Μαδρίτη δεν θα καταφέρει να αποφύγει την πλήρη ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης, γεγονός που ώθησε την απόδοση του δεκαετούς ισπανικού ομολόγου σε νέο ιστορικό υψηλό, έως και το 7,56%. Πιέσεις ασκήθηκαν και στα ιταλικά ομόλογα, ενώ μεγάλες ήταν οι απώλειες και του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου, και ιδιαίτερα των τραπεζικών μετοχών, αρκετές εκ των οποίων έφτασαν να υποχωρούν έως και 10%. Μάλιστα, οι μεγάλες απώλειες ανάγκασαν το χρηματιστήριο να προχωρήσει στην προσωρινή αναστολή των μετοχών πέντε μεγάλων ιταλικών τραπεζών, των UniCredit, Intesa, Monte dei Paschi di Siena, Banco Popolare και Mediobanca. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα τα Χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Παρισιού υποχώρησαν 3,18% και 2,89% αντίστοιχα, ενώ το ευρώ διολίσθησε σε νέο ναδίρ διετίας, φθάνοντας μέχρι τα 1,2068 δολ.

Κραχ στο Χ.Α.

Τη δέκατη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του κατέγραψε χθες το ελληνικό Χρηματιστήριο υποχωρώντας 7,10% στις 586,04 μονάδες. Ισχυρές πιέσεις υπέστησαν οι τραπεζικές μετοχές μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μη δέχεται από τις 25 Ιουλίου ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή