THE ECONOMIST

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΚΕΛΙΑ

Βaa3

η νέα αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας, ύστερα από την υποβάθμιση της Moody’s την περασμένη Πέμπτη, κατά μία βαθμίδα. Επίσης, ο οίκος χαρακτήρισε τις οικονομικές προοπτικές της αυτόνομης περιφέρειας σε αρνητικές.

ΙΣΠΑΝΙΑ

24,6%

το ποσοστό της ανεργίας στο δεύτερο τρίμηνο του έτους που είναι το υψηλότερο από το 1976. Οι αναλυτές περίμεναν υψηλότερο ποσοστό, στο 24,9%.

ΗΠΑ

35.000

λιγότερες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποβλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ετσι, συνολικά 353.000 έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας, δηλαδή αρκετά λιγότεροι από τους 378.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Μoody’s

172,5 εκατ.

δολάρια ή 74 σεντ ανά μετοχή τα κέρδη του οίκου αξιολόγησης για το β’ τρίμηνο του έτους. Τα κέρδη αυτά ήταν υψηλότερα από τα αναμενόμενα, αλλά χαμηλότερα των 189 εκατ. δολαρίων που είχαν καταγραφεί στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Εxxon

15,9 δισ.

δολάρια τα κέρδη β’ τριμήνου του πετρελαϊκού κολοσσού, σημειώνοντας αύξηση κατά 49% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη της Exxon Mobil διαμορφώθηκαν στα 8,4 δισ. δολάρια.

Samsung

48%

αυξήθηκαν τα κέρδη της κορεατικής εταιρείας στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, κερδίζοντας μία σημαντική μάχη στον «πόλεμο» με την Apple, της οποίας αντιθέτως η αύξηση κερδών κατά 21% απογοήτευσε τους αναλυτές. Τα κέρδη της Samsung ανήλθαν σε 4,5 δισ. δολάρια που είναι και τα υψηλότερα στην ιστορία της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή