Μικρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλό ήταν το κλίμα χθες στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να διατηρούν θετικές προσδοκίες για τη λήψη γενναίων μέτρων στήριξης από την ΕΚΤ με στόχο την καταπολέμηση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Το ιταλικό Δημόσιο άντλησε 5,48 δισ. ευρώ από την πώληση 5ετών και 10ετών ομολόγων με χαμηλότερο επιτόκιο στο 5,29% και 6,19%, αντίστοιχα.

Αργότερα, ωστόσο, οι αποδόσεις στα 10ετή ομόλογα της Ισπανίας επανήλθαν στο 6% και της Ιταλίας στο 6,6%, καταδεικνύοντας τη διάχυτη ανασφάλεια που επικρατεί για την πορεία της Ευρωζώνης παρά τις ελπίδες για έναν δυναμικότερο ρόλο από την ΕΚΤ.

Το ευρώ κινήθηκε πτωτικά στα 1,2241 δολάρια, αλλά οι γενικοί δείκτες του Μιλάνου (FTSE Mib) και της Μαδρίτης (Ibex-35) ενισχύθηκαν κατά 2,8%.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax και ο Cac-40 στο Παρίσι κατέγραψαν άνοδο άνω του 1,2%. Κλίμα προβληματισμού κυριάρχησε στη Wall Street. Εν όψει τη διήμερης συνεδρίασης της Fed, που ξεκινά σήμερα, εκτιμάται ότι θα ληφθούν αποφάσεις και για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Μετά δύο συνεδριάσεις ανόδου, ο δείκτης Dow Jones παρουσίαζε οριακή πτώση (-0,14%) λίγο πριν από το κλείσιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή