ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να σώσουν το ευρώ καλεί τους Γερμανούς ο Μπλερ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, καλεί τους Γερμανούς να σώσουν το ευρώ, ακόμη και με το τίμημα δυσάρεστων συμβιβασμών. Η κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη «είναι μια νέα εμπειρία, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του 1930. Ολες οι εναλλακτικές λύσεις είναι δυσάρεστες. Ομως η καλύτερη για την Ευρώπη και ειδικά για τη Γερμανία είναι να σώσει το ευρώ», τονίζει ο Μπλερ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην γερμανική Bild. «Το να εγκαταλειφθεί η Ευρωζώνη σήμερα θα ήταν καταστροφικό, ειδικά από οικονομικής πλευράς και όχι μόνο από πολιτικής», προειδοποιεί ο Μπλερ.

Η νομισματική πολιτική μπορεί να αγοράσει χρόνο για την Ευρωζώνη, αλλά δεν μπορεί να επιλύσει τα θεμελιώδη προβλήματα, δήλωσε ο Ρόμπερτ Ζέλικ, πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το πραγματικά επιτακτικό ζήτημα, σημείωσε, είναι οι υπερχρεωμένες χώρες όπως Ισπανία και Ιταλία να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες δομικές μεταρρυθμίσεις.

Καμπανάκι για αυξήσεις τροφίμων

SΟS εκπέμπει η Παγκόσμια Τράπεζα για τις αυξημένες τιμές τροφίμων, επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στις κυβερνήσεις ώστε να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις σε βασικά διατροφικά αγαθά που, όπως επισήμανε, θέτουν τους φτωχότερους πολίτες σε κίνδυνο και θα μπορούσαν να έχουν συνέπειες οι οποίες θα διαρκέσουν χρόνια. Οι τιμές του σίτου έχουν αυξηθεί άνω του 50% και του καλαμποκιού άνω του 45% από τα μέσα του Ιουνίου.

Στα 895 εκατ. ευρώ οι ζημίες για την Air France–ΚLΜ

Η Air France-KLM υπέστη καθαρή ζημία 895 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο, αλλά ανακοίνωσε ότι ελπίζει να βελτιωθεί η λειτουργική εμφάνιση στο β΄ εξάμηνο του έτους, καθώς θα εφαρμόζει πρόγραμμα περικοπών των δαπανών ύψους 2 δισ., το οποίο περιλαμβάνει 5.000 περικοπές θέσεων εργασίας στη Γαλλία. Στο αντίστοιχο περσινό διάστημα η επιχείρηση είχε ζημία 197 εκατ. Η γαλλοολλανδική αεροπορική υπέστη μεγαλύτερη ζημία σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές, κυρίως επειδή καθυστέρησε να περιορίσει τις υπερκαλύψεις προσωπικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή