Πιέσεις ΗΠΑ για λύση στην Ευρωζώνη

Πιέσεις ΗΠΑ για λύση στην Ευρωζώνη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ευρώπη βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τίμοθι Γκάιτνερ, προκειμένου να πιέσει την Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την κρίση χρέους. Χθες συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -που βρίσκεται σε διακοπές- και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Πιερ Μοσκοβισί. Στην παρέμβαση των ΗΠΑ ελπίζουν και πολλοί στην Ελλάδα. Ωστόσο, στο κοινό ανακοινωθέν Σόιμπλε – Γκάιτνερ γίνεται θετική αναφορά στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία, αλλά δεν αναφέρεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι συναντήσεις των αξιωματούχων λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, αναζωπυρώνουν τις ελπίδες για επανέναρξη της αγοράς ομολόγων από την κεντρική τράπεζα.

Ευρωομόλογο

Η GoldmaSachs θεωρεί το ευρωομόλογο τη μοναδική λύση που μπορεί να σώσει το ευρώ. Στο μεταξύ δημοσκόπηση του Ρόιτερς φέρει την πλειοψηφία των διαπραγματευτών στις κεφαλαιαγορές να προεξοφλεί πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέο γύρο αγοράς ομολόγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή