Αύξηση κερδών για την Commerzbank

Αύξηση κερδών για την Commerzbank

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά χαμηλότερα εκτιμά ότι θα είναι τα κέρδη της για το β΄ εξάμηνο σε σχέση με το πρώτο μισό του έτους η τράπεζα Commerzbank, καθώς η επιβράδυνση της ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο ενισχύει τις επισφάλειες και περιορίζει τη δραστηριότητα των πελατών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα επισήμανε τις αρνητικές της προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο να μην καταβάλει μέρισμα και το 2013.

Η τράπεζα, στην οποία το γερμανικό Δημόσιο ελέγχει το 25% του μετοχικού της κεφαλαίου, τόνισε ότι θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων λιανικής της, ενώ θα συνεχίσει και τη διαδικασία εκκαθάρισης από τα τοξικά περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να αντισταθμίσει την καθοδική πορεία της κερδοφορίας της. «Ο μεγαλύτερος καθοδικός κίνδυνος εξακολουθεί να είναι ένα σοκ αβεβαιότητας που θα μπορούσε να προκληθεί από μια κλιμάκωση της κρίσης χρέους, παραδείγματος χάριν από μια κατάρρευση της νομισματικής ένωσης», ανέφερε στην τριμηνιαία έκθεσή της η Commerzbank. Παράλληλα, τόνισε ότι ο κίνδυνος είναι υψηλότερος σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας Στεφάν Ενγκελς ανέφερε ότι τα κέρδη β΄ εξαμήνου θα είναι «σημαντικά χαμηλότερα» από τα καθαρά κέρδη του α΄ τριμήνου. Εκτός αυτού, «δεν αναμένουμε κάποια σταθεροποίηση στο μακροοικονομικό περιβάλλον κατά το δεύτερο μισό του έτους», συμπλήρωσε ο κ. Ενγκελς.

Εν τω μεταξύ, κατώτερα των προσδοκιών αποδείχθηκαν, παρά την αύξησή τους, τα κέρδη β΄ τριμήνου της Commerzbank, καθώς διαμορφώθηκαν στα 275 εκατομμύρια ευρώ, έναντι κερδών 24 εκατομμυρίων ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου του 2011. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters ανέμεναν μια μεγαλύτερη αύξηση των κερδών, στα 388 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι διατηρεί επιπλέον κεφάλαια ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ από αυτά που προβλέπουν οι Αρχές για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών στα τέλη του Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή