Υποχώρηση σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Υποχώρηση σε Ευρώπη και ΗΠΑ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα μιας εβδομάδας κατέγραψαν χθες οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας των ανησυχιών για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης του δευτέρου τριμήνου της ιαπωνικής οικονομίας. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,26%, στις 5.831 μονάδες, και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,5% στις 6.909 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε κατά 0,44% χαμηλότερα, στις 1.094,74 μονάδες. Μοναδική εξαίρεση στη χθεσινή υποχώρηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ήταν το χρηματιστήριο της Μαδρίτης, καθώς ολοκλήρωσε της συνεδρίαση με κέρδη 0,31%. Ο όγκος συναλλαγών υποχώρησε κάτω από τον μέσο όρο, καθώς πολλοί επενδυτές προτιμούν να απέχουν λόγω του υψηλού επιπέδου αβεβαιότητας που επικρατεί όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο. Ενδεικτικό είναι ότι ο δείκτης FTSEurofirst 300 καταγράφει άνοδο σχεδόν 7% από τα τέλη Ιουλίου, όταν και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, είχε δεσμευτεί να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει τον κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρωζώνης. Ανάλογο ήταν και το κλίμα στις ΗΠΑ, με τους δείκτες να διαμορφώνονται στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης σε αρνητικό πρόσημο.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα με άνοδο 1,1%, καταγράφοντας έτσι κέρδη για πέμπτη συναπτή εβδομάδα. Λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο δείκτης S&P παρουσίαζε μικρές απώλειες έως και 0,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή