Χάος στα ιταλικά αεροδρόμια λόγω διακοπής πτήσεων της WindJet

Χάος στα ιταλικά αεροδρόμια λόγω διακοπής πτήσεων της WindJet

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναστολή των προγραμματισμένων πτήσεών της λόγω οικονομικών προβλημάτων έχει προχωρήσει από την Παρασκευή και έπειτα η ιταλική αεροπορική χαμηλού κόστους WindJet, προκαλώντας χάος στα αεροδρόμια της χώρας. Στην κορύφωση της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών, το χάος στα ιταλικά αεροδρόμια αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 επιβάτες στην Ιταλία έχουν κλείσει εισιτήρια με την εταιρεία ώς τον Οκτώβριο. Η αεροπορική με έδρα τη Σικελία κινδυνεύει να χάσει την άδεια λειτουργίας της, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών εξαγοράς της από την Alitalia, τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας. Συγκεκριμένα, η Alitalia αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες είχαν ξεκινήσει πριν από αρκετούς μήνες, με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο επικεφαλής της WindJet, Στέφανο Ραντούτσιο, κατά της Alitalia ότι προσπάθησε να επιβάλει δυσμενείς όρους στην εταιρεία. Από την πλευρά της, η Alitalia κατηγόρησε την αεροπορική χαμηλού κόστους ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σεβαστεί τους προκαταρκτικούς όρους στους οποίους είχαν συμφωνήσει με σκοπό τη διάσωση της WindJet. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία της Ιταλίας ENAC ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός κέντρου διαχείρισης κρίσεων μέσω του οποίου θα δοθεί η δυνατότητα σε άλλες αεροπορικές, συμπεριλαμβανομένων των Alitalia, Meridiana και Blu Panorama, να βοηθήσουν τους επιβάτες της WindJet να βρουν εναλλακτικές πτήσεις, με την καταβολή ωστόσο ενός επιπρόσθετου ποσού. Η Alitalia και η Meridiana ανακοίνωσαν ότι προγραμματίζουν επιπλέον πτήσεις από το αεροδρόμιο της Σικελίας προς μεγάλες ιταλικές πόλεις, όπως η Ρώμη, το Τορίνο, το Μιλάνο, η Βερόνα και η Μπολόνια.

Περίπου 200 επιβάτες, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν το Σάββατο για το Τελ Αβίβ, αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης. Οι επιβάτες κατάφεραν να ταξιδεύσουν τελικά την Κυριακή στον προορισμό τους με ένα επιπλέον αντίτιμο της τάξης των 50 ευρώ χάρη σε μία ειδική πτήση που προγραμμάτισε η Mistral Air, η οποία πραγματοποιεί πτήσεις για την υπηρεσία ταχυδρομείου της Ιταλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή