4.000 απολύσεις στη Motorola Mobility

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας στη Motorola Holdings, ή περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού του βραχίονα, ανακοίνωσε η Google στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την επιστροφή της μονάδας στην κερδοφορία. Εκτός αυτού, η Google θα διακόψει τη λειτουργία περίπου του ενός τρίτου των εγκαταστάσεων της Motorola Μobility.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία διαχείρισης της κορυφαίας μηχανής αναζήτησης αποσκοπεί στο να βγάλει τη Motorola από τις μη επικερδείς αγορές και να διακόψει την παραγωγή για ορισμένα από τα 12 μοντέλα κινητών τηλεφώνων της. Στην ανακοίνωσή της, η αμερικανική εταιρεία αναφέρει ότι θα μετατοπίσει το ενδιαφέρον της από τα χαμηλού κόστους και «μη έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, στα πιο εξελιγμένα μοντέλα που θεωρεί περισσότερο επικερδή.

Σύμφωνα με τους New York Times, το σχέδιο της Google προβλέπει και την αναδιάρθρωση της διοίκησης της Motorola μέσω της περικοπής περίπου του 40% των αντιπροέδρων της εταιρείας. Επιπλέον, αναμένεται να συρρικνώσει τις δραστηριότητές της στην Ασία και την Ινδία, και να επικεντρώσει τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης στο Σικάγο, στο Σάνιβιλ της Καλιφόρνιας και στο Πεκίνο.

Σημειώνεται ότι η Google είχε αποκτήσει τον έλεγχο του κλάδου τον Μάιο του 2011 έναντι 12,5 δισ. δολ., σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της.

Η εξαγορά της Motorola Mobility παρείχε στην Google πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 17.000 τεχνολογικών πατεντών, κάτι που ενδεχομένως να της φανεί χρήσιμο σε μελλοντικές νομικές διαμάχες με τους ανταγωνιστές της, κυρίως για θέματα του λογισμικού συστήματος Αndroid.

Τα δύο τρίτα των περικοπών θα πραγματοποιηθούν εκτός ΗΠΑ, με το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης απόφασης να υπολογίζεται κοντά στα 275 εκατ. δολάρια. Πέρα από τις αποζημιώσεις που θα παρέχει σε αυτούς που θα απολυθούν, η Google δεσμεύτηκε να τους παράσχει βοήθεια προκειμένου να βρουν μια νέα θέση εργασίας. Στην πρώτη τριμηνιαία έκθεση, στην οποία συμπεριλήφθηκαν και τα αποτελέσματα της Motorola, η Google ανακοίνωσε ότι η συνεισφορά του κλάδου στα έσοδα β΄ τριμήνου έφτασε στα 1,25 δισ. δολ. Σε επίπεδο ομίλου, οι πωλήσεις ήταν 12,2 δισ., έναντι 9,03 δισ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή