Κέρδη στα διεθνή χρηματιστήρια

Κέρδη στα διεθνή χρηματιστήρια

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μια ανάσα» από τα υψηλά του 2012 έφθασαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ωθούμενα από τις τραπεζικές μετοχές –που αγοράζονται έχοντας υποστεί βαρύ πλήγμα λόγω της έκθεσής τους στην κρίση χρέους– αλλά και τις επίμονες προσδοκίες για νέα μέτρα αντιμετώπισης της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης. Θετικά λειτούργησαν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας, που υπερέβησαν τις προσδοκίες αυξανόμενες κατά 0,3%, καθώς και για την εκτίναξη των αδειών οικοδομής στις ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας.

Ετσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε στις 2.456,53 μονάδες, με άνοδο 0,3%. Ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άλμα 4,1%, καθώς οι επενδυτές προεξόφλησαν πως η ΕΚΤ θα παράσχει βοήθεια στην ισπανική οικονομία και στις τράπεζες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου κατέγραψε οριακή άνοδο, ο CAC 40 του Παρισιού ενισχύθηκε κατά 0,9%, ενώ ο DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,7%.

Στη Γουόλ Στριτ, ο δείκτης Standard & Poor’s 500 ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο χάρις στα στοιχεία από τον κλάδο οικοδομών. Η άνοδός του ήταν 0,3% λίγο πριν από το κλείσιμο, στις 1.409,34 μονάδες, όπως και εκείνη του Dow Jones, στις 13.198,85 μονάδες. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε ο κλάδος υψηλής τεχνολογίας, όπου η Cisco Systems ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή