THE ECONOMIST

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΥΡΩΖΩΝΗ

12,7 δισ. ευρώ το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών τον Ιούνιο από 10,3 δισ. ευρώ τον Μάιο. Η ΕΚΤ αναθεώρησε ελαφρώς καθοδικά τα στοιχεία του Μαΐου από την αρχική εκτίμηση των 10,9 δισ. ευρώ που δημοσίευσε τον Ιούλιο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

0,9% αυξήθηκαν σε ετήσια βάση οι τιμές παραγωγού, καθιστώντας τον Ιούλιο τον τέταρτο διαδοχικό μήνα επιβράδυνσης των τιμών παραγωγού σε ετήσια βάση. Αυτό σηματοδοτεί επερχόμενη άμβλυνση των ανοδικών πιέσεων στις τιμές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Wal-Μart

5,7% αυξήθηκαν τα κέρδη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ το β΄ τρίμηνο του έτους, φτάνοντας τα 4 δισ. δολάρια από 3,8 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό. Για το έτος ανακοίνωσε ότι περιμένει τα κέρδη να διαμορφωθούν μεταξύ 4,83 δολ. και 4,93 δολ. ανά μετοχή.

ΑΝΕΡΓΙΑ

366.000 νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποβλήθηκαν για την εβδομάδα έως τις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης. Οι αιτήσεις για την εβδομάδα έως τις 4 Αυγούστου αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 364.000 από 361.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων έδειξε πτώση των αιτήσεων κατά 5.500.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή