Ανάκληση 258.000 οχημάτων SUV σε ΗΠΑ και Καναδά από General Motors και Isuzu

Ανάκληση 258.000 οχημάτων SUV σε ΗΠΑ και Καναδά από General Motors και Isuzu

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάκληση περισσότερων των 258.000 μεσαίου μεγέθους οχημάτων ελευθέρου χρόνου (SUV) στις ΗΠΑ και στον Καναδά προχωρούν οι General Motors και Isuzu, προκειμένου να αποκαταστήσουν ελάττωμα στους διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων και των θυρών, το οποίο μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και φωτιά. Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα Chevrolet TrailBlazer, GMC Envoy, Buick Rainier, Isuzu Ascender και Saab 97-X των 2006-07, και δη εκείνα που πουλήθηκαν ή για τα οποία εκδόθηκε άδεια σε 20 πολιτείες, στην Ουάσιγκτον και στον Καναδά, όπου τον χειμώνα γίνεται χρήση αλατιού και χημικών για να καθαρίζονται οι δρόμοι.

28 περιστατικά φωτιάς

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) των ΗΠΑ, το υγρό που περιέχει τα χημικά καθαρισμού μπορεί να εισέλθει στη θύρα του οδηγού και να προκαλέσει διάβρωση στους διακόπτες, με κίνδυνο βραχυκύκλωμα και φωτιά. Περιστατικά καταγγέλλονται από τον Φεβρουάριο στη ΝΗΤSΑ, όταν και άρχισαν οι σχετικές έρευνες. Ηδη, η GM έχει δεχθεί αναφορές για 28 περιστατικά φωτιάς, παρότι δηλώνει άγνοια σε ό,τι αφορά τυχόν τραυματισμούς.

Η ανάκληση καλύπτει τις εξής πολιτείες: Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Ιλινόι, Ιντιάνα, Αϊοβα, Μέιν, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Μίσιγκαν, Μινεσότα, Μιζούρι, Νιου Χαμσάιρ, Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Οχάιο, Πενσιλβάνια, Ρόουντ Αϊλαντ, Βερμόντ, Δυτική Βιρτζίνια και Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με τη ΝΗΤSΑ, οι αντιπροσωπείες θα αντικαταστήσουν δωρεάν τον διακόπτη των ηλεκτρικών παραθύρων. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα λάβουν επιστολές, που θα τους ειδοποιούν πότε μπορούν να κλείσουν ραντεβού. Επίσης, η GM θα αποκαταστήσει δωρεάν το πρόβλημα και για ιδιοκτήτες που ζουν σε πολιτείες τις οποίες δεν καλύπτει η ανάκληση.

Ανάκληση και από Suzuki

Την ίδια ώρα, πάντως, η Suzuki ανακαλεί περισσότερα από 100.000 μοντέλα Forenza και Reno, επίσης στις ΗΠΑ, λόγω προβλημάτων στα ηλεκτρικά συστήματα που επηρεάζουν τα φώτα του αυτοκινήτου στη χαμηλή και την υψηλή σκάλα. Η ανάκληση αφορά μοντέλα Forenza 2004-06 και Reno 2005-06. Η η προμηθεύτρια της BMW, Valeo, ανακαλεί 585 κουπέ και σεντάν για προβλήματα βραχυκυκλωμάτων στον ανεμιστήρα της μηχανής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή