Οι ΗΠΑ δεν αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα

Οι ΗΠΑ δεν αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το καλό είναι ότι αναπτυσσόμαστε – το κακό, ότι δεν αναπτυσσόμαστε αρκετά γρήγορα για να λύσουμε το πρόβλημά μας». Αυτή τη δήλωση έκανε χθες ο επικεφαλής οικονομολόγος της Credit Suisse, Νιλ Σος, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της ελβετικής τράπεζας για την οικονομία των ΗΠΑ. Οπως διαπιστώνεται εκεί, παρότι τα στοιχεία για την απασχόληση τον Ιούλιο είναι κατά βάση θετικά, ιδίως σε σχέση με εκείνα των προηγούμενων μηνών. Ωστόσο, η ανεργία στην πραγματικότητα κατέγραψε οριακή άνοδο, από 8,2% σε 8,3%. Απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου, που μειώθηκε από 2% το πρώτο σε 1,5%.

Οπως επισημαίνει η έκθεση, η Fed εξακολουθεί να έχει δυνατότητα παρέμβασης αν δεν βελτιωθούν τα στοιχεία. Ο τρίτος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα επέλθει ωστόσο πριν δοθούν στη δημοσιότητα επιπλέον στοιχεία. Μετά εκείνα των λιανικών πωλήσεων, που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο, αναμένονται εκείνα για τη μεταποίηση, στις 4 Σεπτεμβρίου, και της απασχόλησης του Αυγούστου στις 7 του ίδιου μήνα. Η Credit Suisse επιμένει ότι η Fed -όπως άλλωστε και η ΕΚΤ- είναι έτοιμη να δράσει. Και πως σύντομα αμφότερες θα απασχολήσουν όχι με την αδράνεια, αλλά με τη δράση τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή