Αύξηση πωλήσεων για τα φθηνά κινητά τηλέφωνα της Nokia

Αύξηση πωλήσεων για τα φθηνά κινητά τηλέφωνα της Nokia

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο ετών, στo 35%, έφτασε κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου το μερίδιο της Nokia στην αγορά «απλών τηλεφώνων». Τα μοντέλα της σειράς βασικών λειτουργιών Asha της φινλανδικής εταιρείας, η τιμή των οποίων ξεκινά από τα 39 δολάρια, αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή στις αναπτυσσόμενες οικονομίες και ιδιαίτερα στην Ινδία και την Κίνα.

Σε αντίθεση με το τμήμα smartphones, οι δραστηριότητες απλών τηλεφώνων αποφέρουν κέρδη στην εταιρεία, ενώ οι πωλήσεις τους ακολουθούν ανοδική πορεία. Ενδεικτικό είναι ότι οι πωλήσεις των φθηνότερων κινητών της Nokia υπερέβησαν αυτές των συσκευών smartphones κατά περίπου επτά φορές και διαμορφώθηκαν στα 2,29 δισ. ευρώ.

Οι περισσότερες από 70 εκατ. φθηνές συσκευές που πωλεί ανά τρίμηνο η Nokia συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες που καταβάλλει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Στίβεν Ελοπ, προκειμένου να ανακάμψει η εταιρεία από πέντε συναπτά τρίμηνα ζημιών. «Οι πωλήσεις των μοντέλων Asha της Nokia κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, γεγονός που παρέχει στην εταιρεία περισσότερο χρόνο ώστε να επαναφέρει σε τροχιά κερδοφορίας τις δραστηριότητες smarthphones της», σημειώνει ο αναλυτής της Alfred Berg, Τέμου Περαελάε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή