Κέρδη 11,3 δισ. δολ. για την Bank of China στο 6μηνο παρά το απογοητευτικό β’ 3μηνο

Κέρδη 11,3 δισ. δολ. για την Bank of China στο 6μηνο παρά το απογοητευτικό β’ 3μηνο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βραδύτερη αύξηση της τελευταίας τριετίας κατέγραψαν τα κέρδη της Bank of China το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Παρά την αύξηση κατά 7,7%, στα 71,6 δισ. γουάν (11,3 δισ. δολάρια) για το πρώτο εξάμηνο, η αντίστοιχη του β’ τριμήνου περιορίστηκε στο 5,1%, στα 34,84 δισ. γουάν, σε μια εξέλιξη που δεν προοιωνίζεται θετικά για τις υπόλοιπες μεγάλες τράπεζες της χώρας, οι οποίες ανακοινώνουν αποτελέσματα ώς τις 30 Αυγούστου.

Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας -αλλά, όπως προβλέπεται, και οι υπόλοιπες τρεις εκ των «Τεσσάρων» μεγάλων, Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), China Construction Bank (CCB) και Agricultural Bank of China (AgBank)- υφίσταται τις συνέπειες των οικονομικών εξελίξεων. Σύμφωνα με αναλυτές, η χαμηλή για τα δεδομένα της Κίνας ανάπτυξη, η επιβράδυνση της αύξησης των καταθέσεων λόγω της στροφής σε υψηλότερων αποδόσεων επενδυτικά προϊόντα και η ανταγωνιστικότερη αγορά επιτοκίων θα επιδράσουν αρνητικά και στο μέλλον για τα αποτελέσματά τους. Η ICBC -κορυφαία στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης- αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση κερδών κατά 15% το πρώτο εξάμηνο έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, που όμως θα έχει διαμορφωθεί στο ήμισυ του περυσινού πρώτου εξαμήνου. Για το δεύτερο τρίμηνο, αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί στο 9,5%, ήτοι στα 60,98 δισ. γουάν. Οι CCB και AgBank αναμένεται να ανακοινώσουν κέρδη δεύτερου τριμήνου αυξημένα κατά 11% και 19%, αντίστοιχα.

Θετικά, πάντως, για τη BOC ήταν τα στοιχεία περί επισφαλών πιστώσεων. Οι συνολικές χορηγήσεις της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 6,5% το πρώτο εξάμηνο, όμως οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά το πιο μετριοπαθές 5,8%. Οι ανενεργές πιστώσεις μειώθηκαν κατά 0,94% στα τέλη Ιουνίου, έναντι 0,97% στα τέλη Μαρτίου. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η τράπεζα «είναι εξαιρετικά σίγουρη για την ποιότητα του ενεργητικού της στο μέλλον, καθώς οι χαμηλότερες προβλέψεις είθισται να σημαίνουν πως αναμένεται μείωση των ανενεργών πιστώσεων». Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της ΒΟC κατέγραψε άνοδο 1,4%, ενισχύοντας τα κέρδη της από τις αρχές του έτους στο 4,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή