Αναδυόμενες και Κίνα προτεραιότητα της Citigroup

Αναδυόμενες και Κίνα προτεραιότητα της Citigroup

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στρατηγική ανάπτυξης της Citigroup θα επικεντρωθεί στις αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων της στην Κίνα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής τράπεζας Βίκραμ Πάντιτ.

Παρά τις πρόσφατες ενδείξεις επιβράδυνσης στην οικονομία της ασιατικής χώρας, η Citigroup βασίζεται στο γεγονός ότι «η πορεία της ανάπτυξης παραμένει άθικτη για τις αναδυόμενες αγορές». Τα κέρδη της τράπεζας στην Ασία κατά το δεύτερο τρίμηνο υπερέβησαν τα κέρδη τόσο της Goldman Sachs όσο και της Morgan Stanley για την ίδια περιοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία των Financial Times. H Citigroup, η οποία ήταν πρωτοπόρος όσον αφορά τη δραστηριότητα εξαγωγών μέχρι την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, έχει έκτοτε πουλήσει την πλειοψηφία των επιχειρήσεων που είχε αποκτήσει από τη συγχώνευσή της με τη Travelers το 1998 και έπειτα, σημειώνει ο κ. Πάντιτ.

Παρόλο που το συγκεκριμένο πρόγραμμα πωλήσεων θα μπορούσε να επιτρέψει στη Citigroup να επικεντρωθεί στις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες λιανικής, δεν σήμαινε ότι ο κ. Πάντιτ ενέκρινε την ιδέα της διάλυσης του ομίλου σε ξεχωριστές μονάδες επενδυτικής και λιανικής τραπεζικής, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. O πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Σάντι Βέιλ είχε ταχθεί προσφάτως υπέρ του διαχωρισμού των τραπεζών σε δύο επιχειρήσεις, λόγω του κινδύνου να καταστούν οι τράπεζας πολύ μεγάλες για να διασωθούν. Από την πλευρά του, ο κ. Πάντιτ τόνισε ότι η Citigroup έλαβε από μόνη της το συγκεκριμένο δίδαγμα. «Αυτό που έχει απομείνει είναι η ουσιαστικά η παλιά Citicorp. Πρόκειται για μία δοκιμασμένη και αποδεδειγμένη στρατηγική. Γιατί λειτουργεί όμως; Γιατί είναι μία στρατηγική που βασίζεται στην ιδέα της λειτουργίας της επιχείρησης και εξυπηρέτησης των πελατών και όχι σε μία στρατηγική για την πραγματοποίηση συμφωνιών.

Αυτή είναι η θεμελιώδης διαφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά στους Financial Times. «Αν κοιτάξει κανείς την επιχείρησή μας, η μεγαλύτερη τάση ανάπτυξής μας βρίσκεται στην ικανότητά μας και την απαίτησή μας να εξυπηρετήσουμε τις πολυεθνικές των αναδυόμενων αγορών με τον τρόπο που συνηθίζαμε να εξυπηρετούμε και εξακολουθούμε να εξυπηρετούμε κάποιες πολυεθνικές από τις ανεπτυγμένες αγορές», συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή