ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΠΑ

4.000 επιπλέον αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Στα ταμεία ανεργίας εμφανίστηκαν 372.000 νέοι άνεργοι σε σχέση με 368.000 στην προηγούμενη περίοδο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 365.000 αιτήσεις.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

0,3% ρυθμό ανάπτυξης σε τριμηνιαία βάση και 0,5% σε ετήσια βάση ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο η Γερμανία με κινητήριο δύναμη τις εξαγωγές. Η γερμανική οικονομία κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο αύξηση των εξαγωγών κατά 2,5%, ενώ η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία αναφέρει πως το καθαρό εμπόριο προσέθεσε 0,3% στην ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο καθώς η εγχώρια ζήτηση μειώθηκε κατά 0,1%.

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

0,6% του ΑΕΠ το πλεόνασμα προϋπολογισμού της Γερμανίας το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σημειώνεται ότι συνολικά το 2011 είχε καταγράψει έλλειμμα 1% του ΑΕΠ.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

0,5% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο, σε σχέση με την αρχική εκτίμηση στις 25 Ιουλίου για συρρίκνωση 0,7%. Η συρρίκνωση του β΄ τριμήνου ακολουθεί την πτώση του ΑΕΠ κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο και 0,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

ΠΟΛΩΝΙΑ

6,9% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο σε ετήσια βάση έπειτα από άνοδο 6,4% τον Ιούνιο. Οι πωλήσεις στην κατηγορία έπιπλα και οικιακές συσκευές αυξήθηκαν κατά 18%, ενώ οι πωλήσεις καυσίμων ενισχύθηκαν 12,7%. Οι πωλήσεις οχημάτων αυξήθηκαν 4,4%. Η μόνη κατηγορία που εμφάνισε υποχώρηση ήταν οι πωλήσεις εφημερίδων και βιβλίων με πτώση 9,3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή