Τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας εφαρμόζει η Ελλάδα

Τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας εφαρμόζει η Ελλάδα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αυστηρότερο πρόγραμμα λιτότητας στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης εφαρμόζει η Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας με τίτλο «δημοσιονομική εξυγίανση: έχει αποδώσει».

Οπως τονίζεται, η Ελλάδα έχει προχωρήσει μόνο κατά το διάστημα από τις αρχές του 2008 έως τα τέλη του 2011 σε περικοπές δαπανών και σε αυξήσεις στη φορολογία που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ της χώρας. Εκτός αυτού, οι συνολικές προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδας, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται από το συνολικό επίπεδο περικοπών δαπανών και φορολογικών αυξήσεων, αναμένεται να διαμορφωθούν για το σύνολο της περιόδου 2008-2014 στο 35% του ελληνικού ΑΕΠ. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της έκθεσης, το συνολικό επίπεδο περικοπών δαπανών και φορολογικών αυξήσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας, υπερβαίνει περισσότερο από τρεις φορές τα αντίστοιχα προγράμματα της Κύπρου και της Πορτογαλίας για την περίοδο 2008-2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή