Η Carrefour αποχωρεί από τη Σιγκαπούρη

Η Carrefour αποχωρεί από τη Σιγκαπούρη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποχώρησή της από τη Σιγκαπούρη μέχρι το τέλος του έτους ανακοίνωσε η Carrefour, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την περικοπή των δαπανών της.

Το κλείσιμο των δύο καταστημάτων της στη Σιγκαπούρη αποτελεί μια ένδειξη για την πολιτική εξόδου της γαλλικής εταιρείας από τις μη στρατηγικές αγορές, ώστε να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια ανάκαμψης των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της. Τα εκεί καταστήματά της απασχολούν περίπου 400 εργαζομένους, ενώ το μερίδιο της αγοράς της διαμορφώνεται κάτω από το 2% και τα έσοδα κοντά στα 100 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Carrefour Σιγκαπούρης, το κλείσιμο των δύο καταστημάτων αποδίδεται στο γεγονός ότι «οι προοπτικές επέκτασης και ανάπτυξης δεν επιτρέπουν την επίτευξη μιας κυρίαρχης θέσης στον μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα». Ο διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον κόσμο, μετά την αμερικανική Wallmart, Ζορζ Πλασάτ, αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα ανάκαμψης της εταιρείας αύριο, όταν και θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία ενδεχομένως να ανακοινώσει τα σχέδιά της για την περικοπή 500 με 600 θέσεων εργασίας στη Γαλλία. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της Carrefour στην Ασία διαμορφώθηκαν στο 8,9% επί των συνολικών πωλήσεων ύψους 91,506 δισ. ευρώ που είχε καταγράψει κατά το προηγούμενο έτος. Τα 5,04 δισ. ευρώ, από το σύνολο των 8,15 δισ. ευρώ των ασιατικών πωλήσεων για το 2011, προήλθαν από την Κίνα και ακολούθησαν η Ταϊβάν με πωλήσεις 1,496 δισ. ευρώ, η Ινδονησία με 1,126 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις των υπόλοιπων ασιατικών χωρών έφτασαν τα 508 εκατ. ευρώ. H εταιρεία είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς το 2010 να πουλήσει τις δραστηριότητές της στη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη. Εκτός αυτού, τον Ιούλιο είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των καταστημάτων της στην Ελλάδα, με τους αναλυτές να αναμένουν μείωση των δραστηριοτήτων της γαλλικής εταιρείας και σε Ινδονησία, Τουρκία, Πολωνία και Μαλαισία, που θα οδηγήσουν σε περικοπές δαπανών μεταξύ ενός και τριών δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή