Φόβοι τώρα και για τα γαλλικά spreads

Φόβοι τώρα και για τα γαλλικά spreads

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της γαλλικής οικονομίας θα βρεθεί ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (φωτ.), που επέστρεψε από τις 15νθήμερες διακοπές του. Η οικονομία έχει τρία τρίμηνα να αναπτυχθεί, η ανεργία καλπάζει και το εμπορικό έλλειμμα συνεχίζει να διογκώνεται. Ομως η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ο κίνδυνος αύξησης του κόστους δανεισμού. Τα γαλλικά ομόλογα είναι «πλούσια σε σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη», θεωρούν οι αναλυτές και σημειώνουν: «Το spread θα αποδειχθεί ευάλωτο αν αναζωπυρωθούν οι φόβοι για την περιφέρεια τις ερχόμενες εβδομάδες ή μήνες». Τα ομόλογα του γαλλικού Δημοσίου απώλεσαν τη βαθμολογία ΑΑΑ από τη Standard & Poor’s τον Ιανουάριο.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο Φρανσουά Ολάντ θα πρέπει να συγκεντρώσει 33 δισ. ευρώ από αύξηση φόρων ή μείωση δαπανών, ώς τις 24 Σεπτεμβρίου, όταν καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2013. Για πρώτη φορά από τις 15 Μαΐου, όταν ανέλαβε ο κ. Ολάντ, η πλειονότητα των Γάλλων έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην ικανότητά του να κυβερνήσει τη χώρα.

Ανάσα σε Ρώμη – Μαδρίτη

Σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού σημειώθηκε χθες σε δημοπρασίες ομολόγων και εντόκων γραμματίων σε Ισπανία και Ιταλία. Ωστόσο, η «ανάσα» δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική οικονομία της Ισπανίας, η οποία βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση. Τον Ιούλιο, καταγράφηκε μείωση των καταθέσεων κατά 5% στις ισπανικές τράπεζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή