Για δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες στο Πεκίνο

Για δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες στο Πεκίνο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δεύτερη επίσκεψή της στο Πεκίνο σε διάστημα έξι μηνών θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Γερμανίας και Κίνας.

Σύμφωνα με προσκείμενη στο θέμα πηγή που επικαλείται δημοσίευμα της Wall Street Journal, η κ. Μέρκελ αναμένεται να θίξει και ορισμένα θέματα όπως η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, η κινεζική νομισματική πολιτική, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η πρόσβαση στις αγορές.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι, που επικαλείται το δημοσίευμα, ανέφεραν ότι η Κίνα εμφανίζεται κάπως επιφυλακτική για το ενδεχόμενο επιπλέον επενδύσεων στην Ευρωζώνη, καθώς αναγκάστηκε να δεχθεί ζημίες από τα ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ενας εκ των αξιωματούχων τόνισε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα ενθαρρύνει ούτως ή άλλως την κινεζική κυβέρνηση για τη συνέχιση των επενδύσεών της στην Ευρωζώνη. Την κ. Μέρκελ αναμένεται να συνοδεύσουν επτά υπουργοί και περίπου 20 κορυφαία στελέχη εταιρειών. Η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντήσει τόσο τον Κινέζο πρόεδρο Γουέν Τζιαμπάο όσο και τον πρωθυπουργό Χου Ζιντάο.

Σημειώνεται ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών διαμορφώθηκε πέρυσι στα 144 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας αύξηση 10% από το προηγούμενο έτος. Εκτός αυτού, οι γερμανικές εταιρείες επένδυσαν στην Κίνα 26 δισ. ευρώ κατά το προηγούμενο έτος, ενώ υπολογίζεται ότι κοντά στις 5.000 γερμανικές εταιρείες έχουν ανοίξει καταστήματα στην Κίνα, απασχολώντας συνολικά 220.000 εργαζομένους, σύμφωνα με το εμπορικό επιμελητήριο της χώρας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) διευρύνει το προβάδισμά του στην πρόθεση ψήφου, καταγράφοντας ρεκόρ 4 ετών, ένα χρόνο πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ινστιτούτου Forsa, για λογαριασμό του Stern και του RTL, έδειξαν ότι οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) διεύρυναν κατά 3% το ποσοστό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή