Πτώση τιμών και μείωση των πωλήσεων στην Ολλανδία

Πτώση τιμών και μείωση των πωλήσεων στην Ολλανδία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε και κατά το τρίτο τρίμηνο η κάμψη στην αγορά κατοικίας της Ολλανδίας, καθώς τόσο οι τιμές όσο και οι αγοραπωλησίες συνέχισαν να υποχωρούν. Σύμφωνα με την ένωση μεσιτών της χώρας (ΝVΜ) οι πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 17,2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι τιμές κατέγραψαν πτώση της τάξεως του 2,2%. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώθηκαν και από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, η οποία ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο οι τιμές ήταν 7,9% χαμηλότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Ανάλογη ήταν και η πορεία υποχώρησης των τιμών κατά τους προηγούμενους μήνες. Συνολικά, οι αξίες των κατοικιών έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 16% σε σχέση με το 2008, όταν είχαν βρεθεί στο υψηλότερο σημείο τους.

Μικρές είναι οι διαφορές στον ρυθμό της μείωσης, ανάλογα με τον τύπο της κατοικίας. Συγκεκριμένα, η πτώση στις μονοκατοικίες διαμορφώθηκε σε 8% τον Σεπτέμβριο, ενώ η αντίστοιχη των διαμερισμάτων σε 7,8%. Συνολικά τον Σεπτέμβριο πωλήθηκαν 7.143 κατοικίες στην Ολλανδία, έναντι 8.384 τον προηγούμενο μήνα. Πάντως, η πτωτική πορεία αναμένεται ότι θα διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή