Ενδείξεις ανάκαμψης στις ΗΠΑ

Ενδείξεις ανάκαμψης στις ΗΠΑ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται τα σημάδια ανάκαμψης στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Zillow Inc., κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους οι αξίες των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,3% σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2006, πριν δηλαδή κάνει την εμφάνισή της η κρίση στην αγορά. Σύμφωνα με την έρευνα, η μέση αξία διαμορφώθηκε σε 153.800 δολάρια (περίπου 116.000 ευρώ), έναντι 151.800 δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι τιμές ενισχύονται σε εθνικό επίπεδο, καθώς η ανεργία στη χώρα υποχωρεί και οι αγοραστές ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την απόκτηση ακινήτων, καθώς η προσφορά είναι χαμηλή. Βέβαια, η βελτίωση του κλίματος εξακολουθεί να μην είναι ομοιόμορφη, καθώς στο 52% των αγορών που καλύπτει η Zillow οι τιμές συνέχισαν να υποχωρούν. Ως εκ τούτου, δεδομένης και της γενικότερης ανασφάλειας που επικρατεί σχετικά με την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ, οι αυξήσεις των τιμών στην αγορά κατοικίας θα είναι σχετικά περιορισμένης εμβέλειας την αμέσως προσεχή περίοδο.

Πάντως, κατά το τρίτο τρίμηνο τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η αγορά του Φοίνιξ, όπου οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ άνοδο 3,9% σημείωσαν οι τιμές στο Λας Βέγκας και 3,8% στην πόλη του Ντένβερ.

Στον αντίποδα, μείωση τιμών κατέγραψαν, μεταξύ άλλων, πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Φιλαδέλφεια και το Κλίβελαντ, ενώ η μεγαλύτερη μείωση με ποσοστό 2,2% καταγράφηκε στην πόλη της Ατλάντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή