Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινούνταν χθες το βράδυ τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500, ενώ αντίθετα πτωτικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τρεις συνεχόμενες ημέρες κερδών. Το ευρώ ανατιμήθηκε έναντι των περισσότερων νομισμάτων, ενώ το γιεν σταμάτησε να υποχωρεί έναντι του δολαρίου ύστερα από τρεις ημέρες πτώσης. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έχασε χθες το 0,6% της αξίας του και ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με απώλειες 0,5% εξαιτίας της υποχώρησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, αλλά και εξαιτίας αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη (Remy Cointreau και Hugo Βoss).

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε χθες κατά 0,87% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κατέγραψε απώλειες 0,11%, όπως πτωτικά κατά 0,57% έκλεισε και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι. Οριακές ζημίες 0,05% είχε ο δείκτης FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ ανοδικά κατά 0,35% έκλεισε ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη.

Στη Wall Street Ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,20% στις 16.104,62 μονάδες και ο S&P 500 σημείωνε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, 0,28%, στις 1.807,48 μονάδες. Η άνοδος της Wall Street οφείλεται στα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χθες το βράδυ, σύμφωνα με τα οποία η αξία των ακινήτων σε 20 αμερικανικές πόλεις αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο στον μεγαλύτερο βαθμό από τον περασμένο Φεβρουάριο. Πράγμα που σημαίνει ότι τελικά η αμερικανική αγορά ανακάμπτει σταθερά παρά την πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού. Το ευρώ ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 0,35% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3564, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 0,13%, στα 93,96 δολάρια το βαρέλι. Αντιθέτως, κέρδη 0,09% κατέγραφε ο χρυσός, με την τιμή να κυμαίνεται στα 1.242 δολάρια η ουγγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή