Απελευθερώθηκαν τα δύο στελέχη της Goodyear

Απελευθερώθηκαν τα δύο στελέχη της Goodyear

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από 24 ώρες «κράτησης» και μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, Γάλλοι συνδικαλιστές του εργατικού σωματείου CGT απελευθέρωσαν χθες το βράδυ δύο διευθυντικά στελέχη του υπό κατάργηση εργοστασίου της εταιρείας κατασκευής ελαστικών της Goodyear στην Αμιένη. Η διοίκηση του συνδικάτου προσπαθεί ν’ αποσπάσει από την εταιρεία μεγαλύτερες αποζημιώσεις απόλυσης για τους εργαζομένους, μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση με την οποία απορρίφθηκε η έφεσή της κατά της απόφασης για κλείσιμο του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι ανάγκασαν τα δύο διευθυντικά στελέχη του εργοστασίου να παραμείνουν σε αυτό το βράδυ της Δευτέρας. «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μέχρι τέλους. Μπορεί να διαρκέσει (ο περιορισμός) μερικές ακόμη ώρες ή μερικές ημέρες ή μερικές εβδομάδες. Οσο δεν ικανοποιούνται οι απαιτήσεις μας, αυτοί οι δύο θα παραμείνουν μαζί μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του CGT, Φρανκ Γιουρέκ.

Η διαμάχη ξεκίνησε το 2009, όταν η Goodyear εκτίμησε ότι το εργοστάσιο δεν είναι ανταγωνιστικό και θέλησε να περικόψει το κόστος λειτουργίας και να «ελαστικοποιήσει» τις συνθήκες εργασίας. Πριν από ένα χρόνο ο Τεξανός κροίσος Μορίς Τέιλορ εγκατέλειψε την προσπάθεια εξαγοράς του εργοστασίου λέγοντας ότι οι Γάλλοι εργάτες είναι «τεμπέληδες», άποψη που προκάλεσε πολιτική θύελλα. Το σωματείο διεκδικεί αποζημιώσεις μεταξύ 80 και 180 χιλ. ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Η Goodyear ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση για περιορισμό της ελευθερίας κινήσεως των δύο στελεχών της, ενώ η αστυνομία δεν σχολίασε την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή