Ολάντ: Περικοπή δημόσιων δαπανών και φοροελαφρύνσεις θα προωθήθουν μέχρι το 2017 στη Γαλλία

Ολάντ: Περικοπή δημόσιων δαπανών και φοροελαφρύνσεις θα προωθήθουν μέχρι το 2017 στη Γαλλία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ την τριετία 2015-17, ποσό που ισοδυναμεί με μείωση 4% στις δαπάνες των εθνικών και τοπικών αρχών της χώρας.

"Το 2014, φέτος, θα εξοικονομήσουμε 15 δισεκατομμύρια", είπε ο Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο παρουσία 500 δημοσιογράφων και όλων των μελών της κυβέρνησής του. "Από το 2015 μέχρι το 2017 θα εξοικονομήσουμε άλλα 50 δισεκατομμύρια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει", πρόσθεσε.

Η εξοικονόμηση αυτή θα επιτευχθεί μέσω της εκ βάθρων επανεξέτασης όλων των δημόσιων δαπανών. Ταυτοχρόνως θα ζητηθεί από τις τοπικές αρχές να συνεργαστούν πιο στενά και αποτελεσματικά, διατηρώντας ωστόσο το κοινωνικό μοντέλο της Γαλλίας, σημείωσε ο πρόεδρος.

Στην αρχή της συνέντευξης ο Ολάντ, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το 2017 θα προωθήσει φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

"Θέτω έναν καινούριο στόχο, ότι μέχρι το 2017 θα έρθει το τέλος των οικογενειακών εισφορών για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό ισοδυναμεί με 30 δισ.", είπε τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη "να ξαναβρεί η Γαλλία την οικονομική ορμή της".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή