Πτώση στις 12 από τις 18 μεγάλες αγορές της Ευρώπης

Πτώση στις 12 από τις 18 μεγάλες αγορές της Ευρώπης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικές τάσεις κυρίαρχησαν στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χθες, αν και Φρανκφούρτη και Παρίσι κατέγραψαν οριακά κέρση. Ανοδικά κινείτο και η αμερικανική αγορά λίγο πριν από το κλείσιμο. Η τιμή του νικελίου ανισχύθηκε 0,9% στα 14.338 δολ. ο μετρικός τόνος, που είναι και τα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, λόγω ανησυχιών από την απαγόρευση στις εξαγωγές νικελίου της Ινδονησίας.

Το αργό Ν. Υόρκης λόγω βελτιωμένων λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και μείωσης αποθεμάτων ενισχύθηκε 0,9%, στα 92,65 δολ.το βαρέλι. Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη 0,2% στις 331,23 μονάδες, καλύπτοντας τις αρχικές απώλειές του με την αρωγή του γερμανικού ομίλου ηλεκτρικής ενέργειας RWE. Η τιμή της μετοχής του ενισχύθηκε 5% μετά ευνοϊκή απόφαση δικαστηρίου για τις δραστηριότητες του ομίλου.

Στα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα 12 έκλεισαν με κάμψη. Ωστόσο, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη με τον CAC 40 και τον DAX αντίστοιχα έκλεισαν στο +0,3%. Οι δείκτες στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο σημείωναν άνοδο λόγω λιανικών πωλήσεων καλύτερων από το αναμενόμενο και εταιρικών κινήσεων που δείχνουν εμπιστοσύνη στην οικονομία των ΗΠΑ. Ο S&P προσέγγιζε το επίπεδο ρεκόρ των 1.835,13 μονάδων με άνοδο 0,9% και ο Dow Jones ενισχυόταν 0,5%, στις 16.339,63 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή