Ευφορία στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ

Ευφορία στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Οι θετικές εκτιμήσεις για τις οικονομικές επιδόσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης από την Παγκόσμια Τράπεζα οδήγησαν τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSE Eurofirst-300 στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πεντέμισι ετών και σε νέο ρεκόρ τον αμερικανικό δείκτη S&P 500 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Wall Street.

Λίγο πριν από το κλείσιμο του χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 ενισχύονταν κατά 0,4% και 0,8% αντίστοιχα. Στην Ευρώπη, ο γερμανικός δείκτης Dax και ο δείκτης Cac-40 στο Παρίσι παρουσίασαν άνοδο 2,03% και 1,35%, αντίστοιχα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE100 ενισχύθηκε κατά 0,78% και ο ιταλικός δείκτης FTSE-Mib αναρριχήθηκε 1,6%. Το ευρώ έπεσε στο 1,3592 δολάριο, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Νωρίτερα είχε φτάσει στα 1,3699 δολ. Στις αγορές «μαύρου» χρυσού επικράτησαν πτωτικές τάσεις μετά την ανακοίνωση για μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη αναρριχήθηκε 2 δολάρια, στα 94,60 δολ. το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ έφθασε τα 107,8 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή