S&Ρ: Διατηρεί στο ΒΒ την Πορτογαλία, με αρνητική προοπτική

S&Ρ: Διατηρεί στο ΒΒ την Πορτογαλία, με αρνητική προοπτική

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Ο οίκος Standard & Poor's ανακοίνωσε την απόφασή του να μην υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Πορτογαλίας, επιβεβαιώνοντας τη διαβάθμιση BB, καθώς διαπίστωσε «ενδείξεις σταθεροποίησης» της χώρας.

Ο οίκος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι πιστεύει πως η κυβέρνηση συνασπισμού της Πορτογαλίας παραμένει δεσμευμένη στην υλοποίηση των μέτρων λιτότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσής της, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Wall Street Journal.

Ωστόσο, ο S&P διατήρησε την αρνητική προοπτική για το αξιόχρεο της χώρας – μία ένδειξη ότι θα μπορούσε να υποβαθμίσει το αξιόχρεό της τους ερχόμενους μήνες, προσθέτει το ίδιο δημοσίευμα.

«Αλλάξαμε τις αξιολογήσεις μας όσον αφορά την Πορτογαλία από credit watch negative (υπό παρακολούθηση για υποβάθμιση), επειδή δεν υλοποιήθηκαν οι κίνδυνοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στην υποβάθμιση της Πορτογαλίας.

Πάντως, η αρνητική προοπτική αντανακλά την άποψή μας ότι υπάρχει τουλάχιστον μία στις τρεις πιθανότητα να υποβαθμίσουμε την Πορτογαλία κατά τη διάρκεια του 2014», αναφέρει ο οίκος.

Τα πορτογαλικά ομόλογα έδειξαν μικρή αντίδραση στην απόφαση του S&P, έχοντας κάνει ράλι τις προηγούμενες ημέρες.

Η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων ήταν σταθερή στο 5,11%. Η πορτογαλική Βουλή ψήφισε πρόσφατα ένα μη δημοφιλές πακέτο λιτότητας για φέτος που περιλαμβάνει περικοπές, στους μισθούς του δημόσιου τομέα έως τις συντάξεις, ύψους 3,2 δισεκ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή