Οι κόντρες στην κορυφή της Yahoo πλήττουν τη μετοχή της εταιρείας

Οι κόντρες στην κορυφή της Yahoo πλήττουν τη μετοχή της εταιρείας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Την απόλυση του γενικού οικονομικού διευθυντή της Yahoo, Ενρίκε Ντε Κάστρο, αποφάσισε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Μαρίσα Μέγιερ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η κ. Μέγιερ, η οποία τον είχε προσλάβει πριν από 15 μήνες, δεν ήταν ικανοποιημένη με τις προσπάθειές του να ενισχύσει τις πωλήσεις της εταιρείας. Με τον κ. Ντε Κάστρο, σύμφωνα με ανθρώπους της εταιρείας, είχε τεταμένες σχέσεις τους τελευταίους τουλάχιστον έξι μήνες.

 
Η Μαρίσα Μέγιερ έχει αναλάβει να αναδιοργανώσει τη Υahoo, να ανανεώσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, χρησιμοποιώντας είτε νέες διαφημιστικές πλατφόρμες, είτε εξαγοράζοντας μικρές και νεοφυείς εταιρείες, που έχουν επινοήσει καινοτομικές τεχνολογίες αιχμής.
 
Επίσης, έχει προσλάβει γνωστούς Αμερικανούς τηλεοπτικούς δημοσιογράφους για να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο της Yahoo σε ειδήσεις και ψυχαγωγία.
 
Η τιμή της μετοχής της Yahoo από τον Ιούλιο του 2012, που την ανέλαβε, έχει εκτιναχθεί κατά 160%. Μετά την ανακοίνωση της απόλυσης του οικονομικού διευθυντή η τιμή της μετοχής υποχώρησε.
 
Ωστόσο, ενώ ορισμένοι αναλυτές θεωρούν την κίνηση αρνητική, άλλοι απλώς την βλέπουν ως ευκαιρία. «Ο Ενρίκε ντε Κάστρο προσελήφθη την περίοδο κατά την οποία η ανώτερη διοίκηση της Yahoo δεν ήταν ιδιαίτερα εστιασμένη στα διαφημιστικά έσοδα» παρατηρεί ο Μπράιαν Βάιζερ, αναλυτής της Pivotal Research Group. «Συν τω χρόνω, δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση και ήταν εμφανές πως δεν υπήρξε η επιδιωκόμενη εξυγίανση των εσόδων». Η Yahoo επί Μέγιερ παραμένει κερδοφόρος, αλλά οι πωλήσεις της ελαττώθηκαν το τρίτο τρίμηνο, ενώ το τέταρτο αναμένεται πτώση εσόδων κατά 1%.

 
Η αναμενόμενη πώληση των μετοχών, που κατέχει η Yahoo στον κινεζικό όμιλο της Alibaba, αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω το ρευστό που διαθέτει για νέες εξαγορές τεχνολογιών, που θα τη βοηθήσουν να ανταγωνιστεί την Google.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή