Deutsche Bank: Ζημιές 1,2 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2013, λόγω δικαστικών εξόδων

Deutsche Bank: Ζημιές 1,2 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2013, λόγω δικαστικών εξόδων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 1.2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ζημίες προ φόρων της Deutsche Bank για το τέταρτο τρίμηνο του 2013, εξαιτίας των δικαστικών εξόδων που κλήθηκε να καταβάλει λόγω των κατηγοριών για υποθέσεις διαφθοράς από μέρους στελεχών της, φοροκλοπή και χειραγώγηση επιτοκίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ αιφνιδιαστικά —αν και αναμενόταν να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα—, η τράπεζα προβλέπει συνολικά για το 2013 καθαρά κέρδη 1,08 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμά ότι, παρά το γεγονός ότι και το 2014 θα υπάρχουν προκλήσεις, οι στόχοι της DT για το 2015 θα επιτευχθούν.

Η τράπεζα έχει ήδη δεσμεύσει 2,5 δισ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νομικές διαδικασίες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων για χειραγώγηση του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor (London Interbank Offered Rate).

Ήδη την Παρασκευή, η τιμή της μετοχής της γερμανικής τράπεζας έπεσε κατά 3% στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όταν η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal δημοσίευσε ρεπορτάζ που προέβλεπε ότι τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου θα είναι χειρότερα του αναμενόμενου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή