ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλίδα «ξέχασε» να δηλώσει εισοδήματα 2 δισ. ευρώ

italida-xechase-na-dilosei-eisodimata-2-dis-eyro-2002167

Η ιταλική οικονομική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση 1.243 ακινήτων ιδιοκτησίας της Αντζιόλα Αρμελίνι, κόρης του ιδιοκτήτη μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας.

Στην πλειονότητά τους τα αμέτρητα ακίνητα της Ιταλίδας δισεκατομμυριούχου βρίσκονται στη Ρώμη και στον κατάλογο που έχει στα χέρια της η ιταλική δικαιοσύνη συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία.

Η Αρμελίνι είχε αποφύγει να καταβάλει στο δημόσιο τους οφειλόμενους φόρους χάρη σε είκοσι εταιρίες που φέρεται να είχε ιδρύσει στο Λουξεμβούργο.

Τα εισοδήματα που η Αρμελίνι δεν δήλωσε ποτέ στην ιταλική υπηρεσία φοροεισπράξεων υπολογίζεται σε έως και 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι φόροι που αναλογούν υπολογίζονται σε 190 εκατομμύρια ευρώ.

Η εισοδηματίας κατηγορείται, μαζί με έντεκα συνεργάτες της, για παράνομη δράση με σκοπό την φοροδιαφυγή. Η σε βάρος τους έρευνα διήρκεσε έναν χρόνο και σύμφωνα με τις αρχές συνέβαλε να εξακριβωθεί με ποιο τρόπο από την δεκαετία του 1990 και κατόπιν η Αρμελίνι εξαπάτησε το ιταλικό δημόσιο.

Οι έρευνες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας –όπως αναφέρει σήμερα ο Τύπος– έδειξαν ακόμη ότι η μόνιμη κατοικία που δήλωνε στο εξωτερικό η αποκαλούμενη «Ρωμαία μεγάλη κυρία των ακινήτων», στο Μονακό, στην πραγματικότητα ήταν πλασματική και ο ψευδής αυτός ισχυρισμός της είχε στόχο την εξασφάλιση επιπλέον φορολογικών διευκολύνσεων.