Χώρα ενοικιαστών και όχι ιδιοκτητών η Γερμανία

Χώρα ενοικιαστών και όχι ιδιοκτητών η Γερμανία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χώρα ενοικιαστών και όχι ιδιοκτητών είναι η Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, με τα ενοίκια στο Βερολίνο να αυξάνονται με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό από οπουδήποτε αλλού στη χώρα.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία στην σχετική ανακοίνωσή της, τα ενοίκια στην γερμανική πρωτεύουσα αυξήθηκαν κατά 2,5% τον Δεκέμβριο του 2013 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2012, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι αυξήσεις έφθασαν κατά μέσο όρο το 1,6%.

Τα ενοίκια ανεβαίνουν ιδιαίτερα σε πόλεις με πανεπιστήμια, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νέα συμβόλαια, αλλά στις ανατολικές περιοχές η αύξηση περιορίζεται μεταξύ 0,3 και 0,9%. Παρ' όλα αυτά οι τιμές των ενοικίων ανέβηκαν την περίοδο 2005-2013 κατά 9,8%, με αργότερο ρυθμό από τον πληθωρισμό που, όταν ο δείκτης τιμών ανέβηκε κατά 14,3%.

Ειδικά πάντως σε ό,τι αφορά τις μεγάλες πόλεις, η Γερμανία παραμένει χώρα ενοικιαστών. Ενδεικτικά στο Βερολίνο η ιδιοκτησία φθάνει στο 15,6%, ενώ στο Αμβούργο στο 24,1% και στο 45,6 σε εθνικό επίπεδο. Η μέση τιμή ενοικίου στην γερμανική πρωτεύουσα είναι 10,52 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όταν στο Μόναχο είναι 15,81, στο Αμβούργο 11,72 και στην Φραγκφούρτη 13,11 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή