Αγορές δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη

Αγορές δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεικτή ήταν χθες η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, με τον θετικό αντίκτυπο από τις βελτιωμένες προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα ορισμένων επιχειρήσεων να εξουδετερώνονται ώς ένα βαθμό από την είδηση πως η ανεργία στη Βρετανία υποχώρησε κοντά σε επίπεδα στο όριο που έχει θέσει η Τράπεζα της Αγγλίας ώστε να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της στερλίνας. Ετσι τη μεγαλύτερη υποχώρηση σημείωσε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου που έκλεισε με απώλειες 0,12%, ενώ με την προσδοκία της αύξησης των επιτοκίων ανατιμήθηκε η στερλίνα, φθάνοντας στη διάρκεια της συνεδρίασης το υψηλότερο επίπεδο του έτους έναντι του ευρώ που ισοδυναμούσε με 82,26 πένες της στερλίνας.

Με οριακές απώλειες 0,1% και 0,19% αντιστοίχως έκλεισαν οι δείκτες XETRA DAX της Φρανκφούρτης και FTSE MIB του Μιλάνου. Με οριακά κέρδη μόλις 0,03% έκλεισε, αντιθέτως, η αγορά της Γαλλίας.

Σε ό,τι αφορά τους δύο πανευρωπαϊκους δείκτες FTSE EUROTOP και FTSEurofirst 300 έκλεισαν με άνοδο 0,09% και 0,13% αντιστοίχως χάρη στα ικανοποιητικά αποτελέσματα ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αλλά και στο συνεχιζόμενο ράλι των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή