Toyota: Στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως το 2013

Toyota: Στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως το 2013

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota διατήρησε το 2013, για δεύτερο συνεχόμενο έτος, την πρώτη θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως έναντι των ανταγωνιστών της General Motors και Volkswagen, καθώς το αδύναμο γεν στήριξε τις πωλήσεις της στο εξωτερικό.

Οι πωλήσεις της Toyota αυξήθηκαν πέρυσι κατά 2% σε 9,98 εκατομμύρια οχήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Καθώς το ιαπωνικό νόμισμα εξακολουθεί να τη βοηθά στον ανταγωνισμό της με τις αντίπαλες εταιρείες, η Toyota αναμένει ότι οι πωλήσεις της εφέτος θα ξεπεράσουν για πρώτη φορά τα 10 εκατομμύρια οχήματα. Ο στόχος για πωλήσεις 10,32 εκατομμυρίων οχημάτων το 2014, στις οποίες περιλαμβάνονται και αυτές των θυγατρικών της Daihatsu και Hino, σημαίνει αύξηση 4% σε σχέση με το 2013.

Η General Motors πούλησε πέρυσι 9,71 εκατομμύρια οχήματα, ενώ η Volkswagen ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν περίπου 5% σε πάνω από 9,7 εκατομμύρια οχήματα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει στόχο να γίνει το 2018 η μεγαλύτερη στον κόσμο, ξεπερνώντας την General Motors και την Toyota.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή