Πρώτη σε πωλήσεις η Toyota και το 2013

Πρώτη σε πωλήσεις η Toyota και το 2013

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως κατέλαβε το 2013 η ιαπωνική Toyota, παραγκωνίζοντας την αμερικανική General Motors (GM) και τη γερμανική Volkswagen (VW). Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά, κατά την οποία παραμένει σε αυτήν την κορυφαία θέση η Toyota με την πώληση 9,98 εκατομμυρίων οχημάτων. Στις προβλέψεις της για τη φετινή δραστηριότητα είναι να ξεπεράσει τα 10 εκατ. αυτοκίνητα, συνεκτιμώντας την αυξανόμενη ζήτηση στις ΗΠΑ και την Κίνα. Στις πωλήσεις της Toyota συμπεριλαμβάνονται και εκείνες των θυγατρικών της Hino Motors και Daihatsu Motor, οι οποίες συνολικά εμφάνισαν το 2013 αύξηση 2,4% εν συγκρίσει με το 2012 και έφθασαν τα 9,98 εκατομμύρια. Αντιστοίχως η GM πώλησε 9,71 εκατομμύρια οχήματα και 9,7 εκατομμύρια η VW.

O διευθύνων σύμβουλος της Τoyota, Ακίο Τογιόντα, διατήρησε την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας κέρδη, τα οποία συνολικά υπερέβησαν τα αντίστοιχα και της General Motors και της VW κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Παρά ταύτα, ο δρόμος μπροστά του δεν είναι εύκολος. Οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες έχουν αποκαταστήσει την οικονομική τους υγεία μετά την κρίση, κατασκευάζουν τα καλύτερά τους μοντέλα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Παράλληλα, η Volkswagen ασκεί επιθετική πολιτική, ενισχύοντας τις επενδύσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα. «Ο ανταγωνισμός επιτείνεται ολοένα και περισσότερο στον κλάδο», παρατηρεί ο γενικός διευθυντής της εταιρείας συμβούλων, Stellar Alliance Group στο Ντιτρόιτ, όπου έχουν την έδρα τους οι GM, Chrysler και Ford. «Η VW είναι η πρώτη στην Κίνα, η GM πρώτη στις ΗΠΑ, ενώ και οι δύο μαζί με την Toyota αυξάνουν τις επενδύσεις τους στην ανάπτυξη προϊόντων και σε νέα μοντέλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή