Ιταλία: 3.435 «ψεύτικοι φτωχοί» για το 2013

Ιταλία: 3.435 «ψεύτικοι φτωχοί» για το 2013

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλική οικονομική αστυνομία, το 2013, ανακάλυψε 3.435 «ψεύτικους φτωχούς». Πρόκειται για ιταλούς πολίτες που λάμβαναν επιδόματα ή δεν πλήρωναν καμία εισφορά για φάρμακα και εξετάσεις στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, δηλώνοντας αναληθή, μηδαμινά εισοδήματα.

Οι «φτωχοί-μαϊμού» συγχρόνως ευνοούνταν με δυνατότητα πρόσβασης στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με παροχή δωρεάν βιβλίων για τα παιδιά τους στα σχολεία και με μειωμένα δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια. Παράλληλα, 4.210 επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα ευθύνονται για απάτες σε βάρος του ιταλικού δημοσίου.

Από τα στοιχεία της οικονομικής αστυνομίας προκύπτει ότι κάθε ημέρα στην Ιταλία διαπράττονται δώδεκα αδικήματα κατά του δημοσίου.

Συνολικά, εξαιτίας απάτης σε βάρος της δημόσιας διοίκησης και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης επιχειρήσεων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών την χρονιά που μας πέρασε αποταμιεύθηκαν παράνομα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις σπατάλες στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης υπολογίζεται ότι ζημίωσαν τον όλο μηχανισμό του ιταλικού δημοσίου κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή